De toekomst, dat is toch allemaal koffiedik kijken?

Hoe kun je nu weten wat er in de toekomst gebeurt? Voor dit boek zijn tientallen interviews doorgevoerd met mensen die vanuit hun ervaring een beeld over de toekomst kunnen geven. Mensen zoals trendwatchers die dag in dag uit hier mee bezig zijn. Maar ook specialisten uit de sector en daar buiten die te maken hebben met het beleid van (grote) organisaties en de politiek. Een paar voorbeelden:
– Trendwatchers, zoals Erwin van Lun en Marcel Bullinga
– Specialisten uit de sector, zoals Frank Bijdendijk, Willem Verbaan, Tie Liebe, Wim van Veelen, Peter van Rooy, Roland van der Klauw, Tom van der Horst en Menno Lammers
– Mensen buiten de sector zoals Egbert Vennik (Van Gansewinkel) en Pier Nabuurs (KEMA)

Verder spelen ook jongeren een belangrijke rol. Zij dragen hun eigen visie op de sector aan, maar reageren ook op de visies die uit de interviews naar voren zijn gekomen. En uiteraard is ook mijn eigen visie, gebaseerd op mijn ervaring als innovator in de branche, in het boek terug te vinden. Tot slot hebben meer dan honderd mensen via social media hun verwachtingen oor de toekomst van de sector gegeven en concepten van de toekomst aangebracht waarvan een selectie in het boek is weergegeven.

Doelstelling
Het boek is bedoeld om lezers te inspireren. Waar gaat het op termijn heen? Waar kunnen of moeten we rekening mee houden? Deze informatie is zeer behulpzaam bij het invullen van de lange termijn strategie of als input voor het innovatiebeleid. Voor grote, maar zeker ook voor kleine organisaties.

Inhoudsopgave
Deel I: Hoe ziet Nederland eruit in 2025
1 De bouwopgave van de toekomst
Deel II … welke invloed heeft dat op de sector…
2 Duurzaamheid beïnvloedt wat, waar en hoe we bouwen
3 Samenwerking staat centraal in een nieuw bouwproces
4 Nieuwe bouwmethoden maken veel meer mogelijk
5 De klant weet wat hij wil en zegt dat ook
Deel III …en welke invloed heeft dat op organisaties?
6 Mensen en organisaties zijn in 2025 niet meer hetzelfde
De visie van jongeren
7 Rollen veranderen voor alle partijen
8 Innovatie

De complete inhoudsopgave is hier te raadplegen.